Predikce selhaly

Není to ani tak dávno, co se prorokoval naprostý breakthrough na finančním poli s bitcoinem, spolu s dalšími kryptoměnami, které jistě brzy nahradí normální platidlo, to vše bylo podporováno nebývale velkým zájmem o měnu a její závratnou hodnotu. Zdá se však, že veškeré naděje padly s hned několika zákazy obchodování s kryptoměnou, zvláště poté v Jižní Koreji, která bylo doslova mekkou kryptoměn. Není ani tak vůbec složité, proč se vlastně platidlo zakázalo – riskantní věc, která dokáže sice vydělat nějaký ten slušný balík peněz, ale také zruinovat něčí život je příliš decentralizovaná na to, aby se jednotlivé státy zavázaly ji respektovat. Nikdo ji nemůže kontrolovat, nemůže do ní zasahovat ani se s ní nějak zaobírat. Díky těmto vlastnostem je jak oslavována, tak nenáviděna mnohými. Nejnovější strmý pád pocítili hlavně ti, kteří ještě zavčasu neprodali své bitcoiny a drželi je uvnitř svých peněženek.
červené srdce
Kryptoměny se nemohou stát univerzálním platidlem, tedy ještě ne teď. A při nejhorším byly pouze slepou větví, která možná i skončit měla. Co však jisté je, tak spolu s opadlým zájmem skončila také hysterie, která zasáhla snad každé novinářské i zpravodajské médium na planetě, za což jsme minimálně my rádi.
virtuální mince

A co bude teď

Samozřejmě, zájem o měnu se bude uměle udržovat, ale trh zkrátka zareagoval příliš pozdě na to, aby se jako měna mohla vůbec někdy realizovat. Co je nejdůležitější, tak spousta predikcí, které zasáhly finanční trh a ještě víc navyšovaly hodnotu měny, selhala a vy si tak můžete ukázat, alespoň do toho momentu v budoucnosti, kdy se možná jednou internetové platidlo znova objeví. Myšlenka je to bezesporu dobrá, nelze však očekávat, že se s ní stane nějaký zázrak a tak přeje všem investorům, kteří ještě stále věří, že se hodnota zvedne na dobu před pěti měsíci, ať se tak stane.